WERKWIJZE

Jouw interieur is persoonlijk en uniek! Het past volledig bij jouw levensstijl, gezinssamenstelling en wensen. Ik verdiep mij hierin. En ik focus op een fijne samenwerking met open communicatie. Dat begint met een kijkje in mijn keuken. Hoe ontwerp ik en wat zijn mijn tarieven?

STAP 1 Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Let’s meet! In 1,5 uur vertel jij breeduit over jouw smaak, wensen, eisen en levensstijl. Mijn vragen zijn erop gericht om jou en je gezinsleden beter te leren kennen. Daarnaast leg ik je in meer detail mijn werkwijze uit. Heb je plattegronden? Dan bekijk ik die graag. Na het gesprek is gelijk duidelijk of het van beide kanten klikt.

STAP 2 Jouw ruimte in 3D-visual

De klik is er! Nadat je de opdracht hebt bevestigd, ga ik aan de slag met het indelen van de ruimte. In sommige gevallen heeft de archictect al globaal wat meubelen op de plattegrond geplaatst, maar vaak valt hier nog van alles te winnen. Ik houd rekening met looproutes, zichtlijnen en bepaal welk formaat de (nieuwe) meubelen moeten hebben.

Veel opdrachtgevers vinden het lastig om vanaf een plattegrond in te schatten hoe het ontwerp eruit komt te zien. Daarom gebruik ik een 3D-model om je de mogelijkheden van de ruimte te laten zien.   

STAP 3 Jouw interieurstijl bepalen

Van welke interieurstijl gaat jouw hart sneller kloppen? Of past een mix van stijlen beter bij jou? Op basis van jouw woonwensen, levensstijl en ideëen maak ik een moodboard dat jouw stijl visualiseert. Dit fungeert als uitgangspunt van het interieurontwerp.

STAP 4 Materialen- en kleurenplan

Welke materialen passen bij jouw stijl? Hoe creëer je eenheid? En hoe laat je de ruimte optisch groter voelen? In het materialen- en kleurenplan verzamel ik alle kleuren en materialen voor de vloeren, wanden, meubels en raamdecoratie. Ik laat je – waar mogelijk – stalen zien, zodat je de materialen samen kunt aanschouwen. De sfeer komt tot leven.

STAP 5 Meubelen op maat

Iedere ruimte is uniek vandaar dat meubelen op maat een uitkomst zijn. Ze zorgen voor rust en creëren die stijlvolle look. Alles past als een maatwerkpak en veelal kunnen al jouw (functionele) wensen hierin worden meegenomen.

Je ontvangt van mij de maatwerktekeningen inclusief maatvoering. Heb je zelf geen meubelmaker op het oog? Geen probleem. Ik vraag een offerte aan bij mijn vaste, gerenommeerde interieurbouwer.

STAP 6 Lichtplan

Cruciaal in een interieur is de verlichting. Het moet niet alleen functioneel zijn, maar ook sfeervol. Hoe mooi je interieur ook is, zonder een goed lichtplan komt het niet tot z’n recht. Je ontvangt van mij een lichtplan waarin de lichtpunten zijn aangegeven, aanbevolen lichtbronnen en een voorstel voor armaturen die passen bij de verlichtingseisen en jouw interieurstijl.

STAP 7 Shoplijst of Samen Shoppen

Voor jouw woning ga ik op zoek naar meubels, raamdecoratie en vloerkleden die perfect passen in jouw interieur. Je ontvangt een shoplijst met alle producten, compleet met prijzen en verkoopadressen.

Je kunt er ook voor kiezen om samen te gaan shoppen bij architecten showrooms, woonwinkels en/of leveranciers. Je kunt de meubelen zien, voelen en direct uitproberen. Door alle stalen mee te nemen, blijven we binnen jouw stijl. Dat vergemakkelijkt het maken van keuzes en voorkomt miskopen!

STAP 8 Van ontwerp naar realisatie

Het complete interieurontwerp is klaar en de meubelen zijn besteld. Nu komt het leukste deel: de uitvoering. Ik neem met plezier de begeleiding op mij. Ik vraag offertes aan bij leveranciers, zoals schilders, raamdecorateurs, meubelleveranciers en meer.

Vervolgens bewaak ik de onderlinge communicatie en zorg dat ze hun afspraken nakomen. Hiervoor ben ik regelmatig op locatie aanwezig. Voor begeleiding bij de realisatie van het interieurontwerp hanteer ik een vast uurtarief.

STAP 9 De finishing touch: het inrichten en stylen van de ruimte
Met accessoires breng je sfeer in huis. Ze kunnen zorgen voor een elegant geheel of juist voor een pittig kleuraccent. Voor de juiste sfeer ga ik accessoires shoppen en vervolgens kom ik alles inrichten en stylen. De puntjes staan op de ‘i’. Jij kunt gaan genieten van een interieur dat eigen, uniek en heerlijk comfortabel is.

Plan jouw gratis kennismakingsgesprek!

Spreken mijn werkwijze en stijl jou aan? Laten we dan een afspraak plannen.

Je kunt mij bereiken via:

Mobiel: +31 6 137 60 442

Email: [email protected]

 

Of vul het contactformulier in. Binnen twee werkdagen neem ik contact met je op.

Neem contact op!

9 + 11 =

Op de hoogte blijven van inspirerende blogs, nieuwe projecten, studio nieuws & interieurtips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.