Stadsvilla Bloemendaal

Lastige ruimte om in te delen

In vrijwel alle wanden van deze nieuwbouw villa zitten grote openslaande deuren. Naast een prachtige lichtinval creëert dit ook een uitdaging, namelijk een lastig in te delen ruimte. De bewoners worstelden om een grote keuken met eiland, tv kast, eethoek, opbergruimte en een loungehoek in deze ruimte te krijgen. 

Daarnaast hebben ze de wens om meer hoekjes te creëren in de grote open ruimte, zodat ze samen rustig kunnen natafelen met familie en vrienden. Terwijl de kids hun eigen plek hebben.

Meer opbergruimte

Als oplossing is de ruimte in tweeën gedeeld waardoor de woon- en eetfunctie van elkaar scheiden. Dit creëert tegelijkertijd voldoende opbergruimte. Naast de trap ontwierpen we een lange wand met maatwerk tv kast. Zo ontstaat aan de andere kant ruimte voor hoge keukenkasten, een kookschiereiland en een coffee corner met slidedeuren. 

Wat optisch veel ruimte geeft: de glazenwand! De muur tussen de hal en woonkamer is vervangen voor een stalenwand met glas en stoere industriële deuren.

Een droom van een master bedroom

De bovenste verdieping is volledig het domein van de ouders geworden. Behalve de techniekruimte was de ruimte vrij indeelbaar. De bewoners vonden het lastig om alle wensen in te passen en tot een goede indeling te komen. Ik ontwierp een master bedroom met walk in closet en een luxe badkamer met dubbele douche en grote wastafel. 

Extra bergruimte heb ik gecreëerd op de vliering, in de maatwerk bank met klep die over de lengte van de verdieping loopt en in de hoge maatwerkkasten.

Badkamers op maat

Naast de master bathroom ontwierp ik een fijne kinderbadkamer met vrijstaand bad, inloopdouche en voldoende plek voor geurige flesjes en make up setjes. Het toilet plaatsten ik in een aparte ruimte wat praktisch werkt tijdens de ochtend- en avondspits.

Deze prachtige nieuwbouw stadsvilla is onderdeel van het prestigieuze project Carré van Bloemendaal.

Foto’s: Denise Zwijnen voor Stijlvol Wonen © DPG Media N.V.

Op de hoogte blijven van inspirerende blogs, nieuwe projecten, studio nieuws & interieurtips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.