Expat appartement in Zwitserland

Modern vintage interieur

Mijn opdracht: ontwerp een comfortabel en sfeervol interieur voor een vrijwel leeg expat appartement in Zurich, Zwitserland. Inclusief een decoratief lichtplan. De klant had een aantal basis zaken aangeschaft zoals een bed, een bank en wat kunst. Voor de rest was het appartement, met het adembenemende uitzicht over het Meer van Zürich, een ‘leeg doek’.

Rustige basis voor warme kleuren

Voor het interieurplan heb ik één van de kleurrijke schilderijen als uitgangspunt genomen. Ik koos voor een rustige basis en de warme kleuren heb ik door het hele appartement laten terugkomen. Een belangrijke wens: breng design klassiekers in het interieur. De vintage executive desk van de designer Svend Aage Madsen heb ik uit Amerika laten importeren. En het antieke notarislampje uit Frankrijk. Deze prachtstukken werken uitstekend met de maatwerk kasten en de designer bureaustoel.

Zijn passie kan hij nu uitoefenen in een eigen ruimte

Om tot de juiste indeling van het appartement te komen ben ik begonnen met het in kaart brengen van de functies van de ruimte. Zo kwam er plek voor een maatwerk inloopkast en kreeg de onbestemde ruimte de functie van muziekkamer. Hier kan hij na een dag werken heerlijk onderuitzakken in zijn lounge chair en onder het genot van een goed glas wijn genieten van de warme klanken van James Brown.

 

Optimaal uitzicht

Het appartement heb ik volledig afgestyled met een mix van bestaande en nieuwe accessoires, bloemen en planten. Waaronder zijn favoriete plant: een Japanse cherry blossom. Op het balkon plaatsten ik twee lange plantenbakken, zodat hij vanaf de bank de daken van de lage gebouwen voor het appartement niet meer zag. Nu kan hij puur van het uitzicht op het meer genieten. Kortom: Het appartement heeft een prachtige, sfeervolle uitstraling gekregen met elementen die passen bij de wensen van de opdrachtgever. Hij is zo blij dat hij nu veel vaker thuis is!

Op de hoogte blijven van inspirerende blogs, nieuwe projecten, studio nieuws & interieurtips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.