Kleurrijke vrijstaande villa

Van gedateerd naar modern interieur

Mijn opdrachtgevers hadden hun droomhuis gevonden. Alleen bleek het interieur gedateerd. De plafonds waren rondom afgezet met sierlijsten en de keuken zat in een vreemde hoek. Er is het nodige sloopwerk aan te pas gekomen om de klassieke elementen te verwijderen. De schouw maakte plaats voor een moderne open haard, en de binnendeur vanuit de hal naar de woonkamer werd verplaatst om ruimte te creëeren voor het kookeiland.

Ronde vormen

In eerste instantie namen mijn opdrachtgevers hun rechthoekige eettafel mee vanuit het vorige huis. Al snel bleek de tafel te klein voor de ruimte. Rond was de oplossing. Met ruimte voor maarliefst zes personen vult de tafel de ruimte mooi op en bovendien doorbreekt de ronde vorm de rechte lijnen. Het maakt de ruimte speels en geeft het geheel wat zachtheid.

De hoogte in

Bij binnenkomst oogt de hal heerlijk ruim door de vide. We benadrukken de hoogte nog eens extra door aan één kant van de hal een muur te behangen met boombehang. De lange lijnen geven een ruimtelijk effect en verbinden boven met beneden.

 

Op de hoogte blijven van inspirerende blogs, nieuwe projecten, studio nieuws & interieurtips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.